Trendonderzoek Salarisprofessionals 2018

De invoering van de aangescherpte privacywet op 25 mei jongstleden (de AVG) is volgens 89% van de salarisprofessionals veruit het belangrijkste onderwerp dit jaar binnen hun vakgebied. Meer dan de helft (56%) van hen verwacht dat dit ook in 2019 een belangrijk thema blijft. De invoering van deze wet maakt het werk complexer: bijna 6 op de 10 salarisprofessionals geeft aan dat de werkdruk is toegenomen door de AVG.

Dat blijkt uit het ‘Trendonderzoek Salarisprofessionals 2018’ van het Nederlands Instituut Register Payroll Accounting (NIRPA). Dit onderzoek geeft inzicht in trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied van de salarisprofessionals. Het NIRPA wil hiermee salarisprofessionals, werkgevers en afnemers van salarisdiensten informeren over de vele veranderingen die het vakgebied doormaakt en de daarbij behorende consequenties.

In het rapport ‘trendonderzoek salarisprofessionals 2018’ wordt de functie van salarisprofessionals in Nederland onderzocht. Het onderzoek werd uitgevoerd door Performa en Berenschot van eind april tot eind juni 2018. Aan het onderzoek namen 1.141 salarismedewerkers en -adviseurs deel. Op 11 september heeft NIRPA de onderzoeksresultaten tijdens het jaarlijkse congres gepresenteerd. Het is de derde editie van het trendonderzoek salarisprofessionals dat, sinds 2016, elk jaar gehouden wordt.

 

 

Hartelijk dank aan alle professionals die aan het onderzoek hebben deelgenomen en de samenwerkende partners voor het verspreiden van het onderzoek.
Liever een hardcopy versie van het Trendonderzoek Salaris Professionals 2018 ontvangen? Dat kan! Vul hiervoor onderstaand formulier in, daarna wordt uw exemplaar binnen 5 (werk)dagen verzonden.