Rapportage Trendonderzoek salarisprofessionals 2019

Veel salarisprofessionals vinden het lastig om zich goed voor te bereiden op de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) op 1 januari 2020. Zo vindt 30% van de respondenten dat zij matig geïnformeerd is over de gevolgen van deze nieuwe wet en één op de tien kwalificeert het informatieniveau zelfs als onvoldoende. Goed geïnformeerd of niet: 82% van de salarisprofessionals verwacht dat de Wab hun dagelijks werk verandert.

Dat blijkt uit het Trendonderzoek salarisprofessionals 2019 van het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA), uitgevoerd door Berenschot en uitgegeven door Performa.  Aan het onderzoek deden 1.149 salarisprofessionals mee. Op 10 september heeft NIRPA de onderzoeksresultaten tijdens het jaarlijkse congres gepresenteerd. Het is de vierde editie van het Trendonderzoek dat, sinds 2016, elk jaar gehouden wordt.

Hartelijk dank aan alle professionals die aan het onderzoek hebben deelgenomen en de samenwerkende partners voor het verspreiden van het onderzoek.

Liever een hardcopy versie van het Trendonderzoek salarisprofessionals 2019 ontvangen? Dat kan! Vul hiervoor onderstaand formulier in, daarna wordt uw exemplaar binnen 5 (werk)dagen verzonden.