Nieuwsbrief april 2020

30 april 2020 | Nieuwsbrief

Nirpa Congres 3 september 2020
Bij de corona gerelateerde maatregelen die zijn afgekondigd is ook een verbod op alle evenementen, in ieder geval tot 1 september. De verwachting is dat we ook na 1 september rekening moeten houden met restricties bij het organiseren van grootschalige bijeenkomsten. Hierbij moet niet alleen rekening worden gehouden met mogelijke beperkingen voor wat betreft het aantal deelnemers, maar ook de 1.5 meter regel zal waarschijnlijk nog van kracht zijn. Het is onwaarschijnlijk dat vanaf 1 september deze regel bij evenementen die wel kunnen doorgaan meteen komt te vervallen. Op dit moment is dit alles erg onzeker, zowel de aard als duur van de maatregelen. Verplaatsen van het congres naar een latere datum in 2020 is op dit moment geen optie, aangezien er geen duidelijkheid is over wanneer een regulier congres weer kan plaatsvinden.

Helaas heeft dit alles ertoe geleid dat we het besluit hebben genomen het NIRPA congres dit jaar te annuleren:

  • Netwerken met elkaar is – naast het opdoen van kennis tijdens de sessies – een belangrijke toegevoegde waarde van het NIRPA congres. Dit is onmogelijk met 1.5 meter maatregel.
  • De informatiemarkt en het buffet kunnen niet doorgaan met een 1.5 meter restrictie.

Uitgaande van normalisering van omstandigheden willen we in 2021 weer een volwaardig NIRPA congres organiseren.

Wij realiseren ons dat u als congresbezoeker de PE punten die toegekend zouden worden aan het congres dit jaar niet kunt opvoeren.
Door u nu reeds te informeren over de annulering, willen we u in de gelegenheid stellen om via andere PE activiteiten alsnog uw punten te kunnen behalen. Meer informatie hierover vindt u verderop in deze nieuwsbrief onder accreditatiebureau. In juni wordt u bovendien geïnformeerd over de coulance regeling PE eis 2020 die door de commissie kwaliteitsborging NIRPA zal worden bekend gemaakt. In dit verband verwijzen wij u graag naar de speciale nieuwsbrief die op 20 maart 2020 is verstuurd.

We vragen uw begrip voor deze beslissing en kijken ernaar uit u volgend jaar weer op de netwerkbijeenkomst Payroll Praat en het NIRPA congres te kunnen verwelkomen.

Trendonderzoek Salarisprofessionals 2020
Voor het vijfde jaar op rij organiseert het Nederlands Instituut Register payroll Accounting (NIRPA) het Trendonderzoek Salarisprofessionals. Dit onafhankelijke en grootschalige onderzoek naar de functie van Payroll Professional past bij de doelstellingen van het NIRPA: ‘Streven naar grotere (h)erkenning van het vakgebied en de werkzaamheden van de Payroll Professional.’ Vanaf heden tot 15 juni 2020 is het mogelijk om deel te nemen aan dit toonaangevende onderzoek naar de functie van Payroll Professionals. Klik hier voor deelname (10-15 min.).

 

 


Digitale certificering

Inmiddels zijn de digitale certificaten 2020 vrijgegeven in het PE online dossier. Mocht uw certificaat 2020 nog niet zijn vrijgegeven en de factuur is wel voldaan, dan verzoeken wij u ons te berichten op info@nirpa.nl.

Accreditatiebureau

PE aanbod in huidige omstandigheden
Graag willen wij het cursusaanbod uit de PE-kalender onder de aandacht brengen.

Het aanbod van online cursussen zoals webinars, virtual classroom en e-learning is sterk toegenomen. Het ligt in de lijn der verwachting dat er steeds meer Permanente Educatie via deze kanalen wordt aangeboden als de huidige omstandigheden aanhouden. Het is goed dat er hierdoor steeds meer alternatieven beschikbaar zijn waardoor men in de gelegenheid blijft om actuele kennis en vaardigheden op te doen.

Doordat fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn in deze tijd, hebben we besloten de vooraf geaccrediteerde cursussen, die aangeboden worden in de vorm van Virtual Classroom, te beoordelen als fysieke bijeenkomsten.

Vanuit NIRPA hebben we de geaccrediteerde opleiders gevraagd om de onderwijsvorm in de titel te vermelden zodat u gelijk kunt zien of het een online cursus betreft. Denk aan steekwoorden als bijvoorbeeld: webinar, online en virtual classroom.

  • De online (interactieve) cursussen kunt u vinden in de PE-kalender onder het tabblad ‘klassikaal’
  • De individuele e-learning kunt u vinden onder het tabblad ‘individueel/e-learnings’

Wij raden u aan om regelmatig de PE kalender te bekijken, aangezien deze continu geactualiseerd wordt.

Succesvolle openstelling Online Intermediairdagen 2019 voor salarisprofessionals krijgt vervolg in 2020
Ook in 2020 bent u weer van harte welkom bij de Online Intermediairdagen! Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het programma en de planning. Uiteraard zullen wij u verder informeren zodra er meer bekend is over de data en het programma.