Nieuwsbrief juli 2020

16 juli 2020 | Nieuwsbrief

Aanpassing PE eis 2020 doorgevoerd in PE online
Het NIRPA heeft in de speciale nieuwsbrief van 4 juni jl. gemeld dat er vanwege de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande verregaande maatregelen en consequenties een besluit is genomen door de Commissie Kwaliteitsborging NIRPA over een aangepaste PE eis voor 2020. Klik hier voor de nieuwsbrief.

Inmiddels is de aanpassing van de PE eis voor 2020 doorgevoerd in PE online. In uw persoonlijk dossier ziet u de PE eis aanpassing conform deze besluitvorming. Als u hier vragen over heeft of onregelmatigheden constateert, adviseren wij u hierover contact op te nemen met het NIRPA secretariaat via info@nirpa.nl.

PE planning 2020
We attenderen u graag op het feit dat veel NIRPA geaccrediteerde opleiders PE sessies hebben toegevoegd aan de PE kalender. Door de aanpassingen rondom de Covid-19 maatregelen zijn fysieke bijeenkomsten onder de geldende voorwaarden weer mogelijk en zien we dat er veel aanbod voor PE wordt toegevoegd aan de kalender. Check dus regelmatig de PE kalender voor het plannen van uw PE voor de rest van 2020. Als u in de gelegenheid bent om meer PE te volgen dan nodig voor het behalen van de voor dit jaar vastgestelde PE eis, dan adviseren wij u dat zeker te doen. PE punten kunnen tot de reguliere eis worden meegenomen naar volgend jaar.

Trendonderzoek Salarisprofessionals 2020
Voor het vijfde jaar op rij organiseert het Nederlands Instituut Register payroll Accounting (NIRPA) het Trendonderzoek Salarisprofessionals. Dit onafhankelijke en grootschalige onderzoek naar de functie van Payroll Professional past bij de doelstellingen van het NIRPA: ‘Streven naar grotere (h)erkenning van het vakgebied en de werkzaamheden van de Payroll Professional.’ Van 23 april tot 1 juli was het mogelijk om deel te nemen aan dit toonaangevende onderzoek naar de functie van Payroll Professional. De onderzoeksrapportage wordt in september gepubliceerd. Dank aan alle salarisprofessionals die hebben meegedaan aan het onderzoek! Deelname levert een belangrijke bijdrage voor erkenning van het vakgebied payroll.

Nieuwe collectieve registraties
Recentelijk zijn Koenen en Co en AIMS Improve aangesloten bij NIRPA door de collectieve registratie van de salarisprofessionals.
Informatiebrochure NIRPA. Er komen veel aanvragen binnen bij NIRPA van organisaties en professionals over de mogelijkheid van NIRPA registratie. Om in deze informatiebehoefte te voorzien is er nu ook een digitale brochure beschikbaar die we graag met u willen delen.

Uitgelicht door het Accreditatiebureau
Toevoegen van vooraf geaccrediteerde cursussen aan uw dossier
In een enkel geval is de uitvoering (datum) van de cursus die u heeft gevolgd, (nog) niet zichtbaar in de PE-kalender of via uw dossier. Het kan zijn dat de opleider deze datum nog moet toevoegen. Mocht u de cursus of juiste datum niet terug kunnen vinden, neem dan contact op met het Accreditatiebureau. Wij zullen er voor zorgdragen dat gegevens worden bijgewerkt zodat u alsnog de juiste cursus/cursusdatum kunt toevoegen aan uw dossier.

Toevoegen activiteiten via uw dossier over het betreffende jaar
Sommige geaccrediteerde cursussen zijn opgevoerd als cyclus, waardoor alleen de startdatum zichtbaar is in de PE Kalender. Indien de gevolgde cursus toegevoegd wordt via het dossier, zijn alle data wel zichtbaar en te selecteren.
Vanuit uw dossier kunt u o.a. een cursus toevoegen, een aanvraag voor dispensatie indienen en aanvragen voor ‘niet vooraf geaccrediteerde’ cursussen indienen via onderstaande opties:

Heeft u vragen over deze onderwerpen of andere vragen inzake accreditatie? Laat het ons weten via e-mail: accreditaties@nirpa.nl of bel naar 06-15607562. Wij helpen u graag verder!

Examenafname PDL® en VPS® met inachtneming van de Covid-19 maatregelen
De examenafname van het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Vakopleiding Payroll Services (VPS®) gaan ondanks de Covid-19 maatregelen gewoon door. In principe kan iedere werkdag examen afgelegd worden op een locatie naar keuze. Daarbij is het goed te weten dat alle toetslocaties van de Associatie volledig zijn ingericht volgens de voorschriften vanuit overheid en het RIVM. Daarnaast zijn er aanvullende voorzorgsmaatregelen getroffen. Aanvullende informatie over examenafname vindt u op de website van de Associatie.