Nieuwsbrief maart 2022

31 maart 2022 | Nieuwsbrief

Payroll Praat!

10 mei Muntgebouw te Utrecht
Ook zin om weer met vakgenoten bij te praten? Dat kan op de fysieke netwerkbijeenkomst Payroll Praat!. Het thema van dit jaar is IKIGAI. Dit woord komt uit het Japans en betekent letterlijk Iki “leven” en Gai “waarde”. Neem deel aan de interactieve presentatie en krijg waardevolle tips voor een succesvoller en gelukkiger leven en loopbaan als salarisprofessional. Meer informatie en aanmelden

NIRPA Congres

13 september Jaarbeurs te Utrecht
Voor de vele liefhebbers van ons congres hebben we goed nieuws: Op 13 september staat het jaarlijkse NIRPA Congres gepland in de Jaarbeurs te Utrecht. Naast een gevarieerd programma en een informatiemarkt biedt het congres een uitstekende mogelijkheid om je professionele netwerk uit te breiden en samen met vakgenoten ideeën uit te wisselen. Wij zijn druk bezig met de sprekers en het programma en verwachten de details op Payroll Praat! te kunnen aankondigen. We hebben er enorm veel zin in en kijken uit naar je komst!

Jaarafronding 2021

10 jaar NIRPA geregistreerd
Ook dit jaar hebben we weer een flink aantal (86) NIRPA geregistreerden die 10 jaar ingeschreven staan. Wij willen hen allemaal van harte feliciteren en bedanken voor het vertrouwen! Om dit te vieren zal er in april bij alle jubilarissen een persoonlijke attentie bezorgd worden.

Certificaten 2022
De certificaten voor 2022 zijn aangemaakt en staan klaar binnen PE-Online. Iedereen die heeft voldaan aan de PE eis van 2021 én de factuur voor registratiekosten 2022 heeft betaald, kan het certificaat 2022 in zijn dossier vinden. Als je vragen hebt hierover, kun je contact opnemen met ons via info@nirpa.nl, wij helpen je graag verder.

Overschotpunten
Wij hebben meerdere vragen gekregen over de overschotpunten. Voor informatie over de toekenning van overschotpunten verwijzen we graag naar artikel 3.4 van het reglement 2022 (artikel 3.7 in 2021). Voor eventuele vragen na het lezen van het artikel kun je terecht bij het NIRPA registerbureau via info@nirpa.nl.

Puntencontrole en verplichte uitschrijvingen
De puntencontrole 2021 is afgerond. Geregistreerden die (na herhaalde oproep van NIRPA) twee achtereenvolgende jaren niet hebben voldaan aan de minimaal vereiste PE-target worden uitgeschreven. Dit jaar gaat het om een klein aantal van 13 professionals, zij mogen de titel RSa of RPP niet meer voeren.

Accreditatiebureau Tips & Tricks

Voor een spoedige afhandeling van je aanvraag én om teleurstelling te voorkomen is het essentieel om de juiste documenten toe te voegen. Voor scholing niet vooraf geaccrediteerd voeg je een geldig persoonlijk bewijs van deelname toe én een programma met tijdsindeling (inclusief pauzetijden). Zonder deze documenten kan de aanvraag niet in behandeling worden genomen.

Bewijs van deelname
Het bewijs van deelname laat zien dat je de activiteit daadwerkelijk hebt gevolgd. Het moet daarom de volgende elementen bevatten:
– naam deelnemer
– naam en logo opleider
– titel activiteit
– datum activiteit

Programma met tijdsindeling
Een correct programma met tijdsindeling beschrijft de inhoud van de activiteit en toont het aantal effectieve lesuren (dat is exclusief pauzes).

Als extra reminder hebben we ook een tekst hierover toegevoegd in het aanvraagscherm in PE online.

PE kalender

  • De PE kalender is hernieuwd. Het is nu nog makkelijker om het aanbod van PE activiteiten te bekijken en activiteiten aan je dossier toe te voegen.

Check het hier

Even voorstellen

Vanwege de aanhoudende groei van de registers heeft Nirpa het team uitgebreid met twee nieuwe medewerkers. In december 2021 is Gine van de Bunt erbij gekomen op het registerbureau. Zij houdt zich daarnaast bezig met de marketing en communicatie. In maart 2022 is er versterking gekomen met Marcel Dix in de functie van accountmanager. Wij wensen beide collega’s veel succes.