Nieuwsbrief mei 2019

7 mei 2019 | Nieuwsbrief

Update Register
Mazars sluit zich aan bij het NIRPA via collectieve inschrijving van alle salarisprofessionals!
Danny Istha (Director Accounting and Outsourcing Services bij Mazars):
“Met de collectieve registratie van onze payroll professionals bij het NIRPA en de bijbehorende verplichte permanente educatie geven wij invulling aan onze kwaliteitsvisie. Kwaliteit is wat u van ons bij de levering van al onze diensten mag verwachten en met deze registratie maken we dit zichtbaar voor onze stakeholders.”

Puntencontrole en verplichte uitschrijvingen 2018
Er zijn n.a.v. de PE puntencontrole 22 professionals uitgeschreven op basis van het niet behalen van de vereiste PE eis uit het reglement. De professionals mogen de titel RSa/RPP niet meer voeren.

Digitale certificering
Voor 2019 is voor het eerst gewerkt met digitale certificaten. De certificaten zijn beveiligd en met een QR code te scannen. Digitalisering van dit proces past in het kader van de verdere professionalisering binnen NIRPA.

Uitgelicht door het Accreditatiebureau

Bijlagen bij uw aanvraag in PE online
Graag wijzen wij u op de toe te voegen bijlagen bij uw aanvragen in PE-online. Zonder de gevraagde bijlage(n) kan uw aanvraag niet worden afgehandeld. Bij vooraf geaccrediteerde cursussen, zal na controle, alsnog de goedgekeurde aanvraag afgekeurd kunnen worden indien de juiste bijlage ontbreekt.

Vooraf geaccrediteerd
Een bewijs van deelname waaruit blijkt dat u aanwezig bent geweest in de vorm van een persoonlijk certificaat/diploma/deelnamebewijs verstrekt door de opleider.

Niet vooraf geaccrediteerd
Een bewijs van deelname waaruit blijkt dat u aanwezig bent geweest in de vorm van een persoonlijk certificaat/diploma/deelnamebewijs verstrekt door de opleider. Een uitgebreid programma met tijdsindeling van de opleider (begin- en eindtijden van alle besproken items en vermelding van alle pauzes- koffie/thee/lunch/diner etc. – en de duur hiervan).

Dispensatie
Bij aanvraag van dispensatie bij langdurige arbeidsongeschiktheid moet een schriftelijke verklaring van de werkgever of (arbo-) arts worden bijgesloten. Bij aanvraag van dispensatie i.v.m. het volgen van een opleiding, vragen wij om het bewijs van inschrijving over het betreffende jaar, verstrekt door de opleider.

Heeft u vragen over deze onderwerpen? Laat het ons weten via e-mail: accreditaties@nirpa.nl of bel naar 033 – 79 99 357. Wij helpen u graag verder!

Nieuw geaccrediteerde opleiders
Auxilium, GPMI en het Nederlands Pensioenbureau zijn aangesloten bij het NIRPA als geaccrediteerde opleider.

Payroll Praat! 2019
Op 9 april vond de netwerkbijeenkomst Payroll Praat plaats in Amersfoort, ook dit jaar weer goed bezocht met 120 professionals. Thema van de sessie was Efficiënt Werken. Kijk hier voor een sfeerimpressie van de bijeenkomst.

Trendonderzoek Salarisprofessionals
Voor het vierde jaar op rij organiseert het Nederlands Instituut Register payroll Accounting (NIRPA) het Trendonderzoek Salarisprofessionals. Dit onafhankelijke en grootschalige onderzoek naar de functie van Payroll Professional past bij de doelstellingen van het NIRPA: ‘Streven naar grotere (h)erkenning van het vakgebied en de werkzaamheden van de Payroll Professional.’ Vanaf 16 april tot 1 juni 2019 is het mogelijk om deel te nemen aan dit toon aangevende onderzoek naar de functie van Payroll Professionals. Klik hier voor deelname (10-15 min.):

NIRPA Congres
Het programma voor het 10e NIRPA Congres voor salarisprofessionals is gepubliceerd. Er zijn maar liefst 5 break-out sessies om uit te kiezen naast de plenaire sessie. Speciale gastspreker is Prof. Erik Scherder met de sessie ‘The busier, the better’ .
Het overkoepelende thema van het NIRPA congres is “Leven lang leren”. Iedereen moet zich blijven ontwikkelen, ook professioneel. Erik Scherder laat ons zien hoe we ons brein optimaal kunnen benutten om een leven lang te blijven leren.

De belangstelling voor het congres is erg groot dus meld je snel aan om teleurstelling te voorkomen. Tot 1 juni geldt het gereduceerde tarief van €100,-* na 1 juni wordt dit €125,-.* voor NIRPA gecertificeerde professionals. Het tarief voor deelname is voor niet NIRPA geregistreerden € 350,-*.
* Alle tarieven zijn excl. Btw.

Vacature Relatiemanager
Het NIRPA groeit en wil voor een nog veel grotere groep professionals en opleiders van betekenis zijn. Daarom wordt het team uitgebreid. We zoeken een Relatiemanager (36 uur) die van aanpakken houdt!
De rol van de relatiemanager is nieuw binnen het NIRPA. We zoeken iemand die de uitdaging aan wil gaan deze rol professioneel vorm te geven en te verankeren binnen de organisatie. Kijk voor meer informatie over de vacature op onze website.