Nieuwsbrief oktober 2019

17 oktober 2019 | Nieuwsbrief

NIRPA congres 10 september 2019 – PE cheque
De PE cheque t.w.v. € 500,- voor het goed oplossen van de puzzel op de informatiemarkt is gewonnen door Wendy Kuipers (RPP). Het juiste antwoord is: “Dank voor 10 jaar payroll energie!”. De cheque van € 500,- is overhandigd.

Netwerkbijeenkomst Payroll Praat! en NIRPA congres in 2020
Aanmelden voor de netwerkbijeenkomst Payroll Praat in het Muntgebouw in Utrecht op 2 april 2020 (€ 17,50* voor RPP/RSa) is al mogelijk via onze website.

NIRPA geregistreerde professionals kunnen zich voorinschrijven voor het NIRPA congres op 8 september voor het gereduceerde tarief van € 100,-*. Daarmee is een plek op het congres gegarandeerd. *) genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Publicatie richtsnoeren AVG
Het NIRPA heeft op 1 oktober samen met de NBA, NOAB, Novak en het RB richtsnoeren in het kader van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) gepubliceerd. Dit naar aanleiding van de vele vragen die de betrokken organisaties hebben ontvangen. Met deze richtsnoeren worden handvatten gegeven aan de leden om zo hun verplichtingen in het kader van deze wetgeving beter in te kunnen vullen. Download hier de richtsnoeren AVG.

Deelnemen aan de online Intermediairdagen
Salarisprofessionals zonder beconnummer kunnen dit jaar als proef deelnemen aan de online Intermediairdagen op 17 en 18 december. Hoe u zich voor deze online dagen kunt aanmelden leest u in onderstaande tekst. U logt in op Forum Salaris en klikt op de persoonlijke profielpagina rechtsboven in de site.
1. U registreert zich op Forum Salaris van Belastingdienst. Het adres is https://fsa.pleio.nl/. Het forum is een online ontmoetingsplek voor salarisprofessionals, met praktijkvragen, handreikingen en fiscaal nieuws. In het persoonlijke profiel rechtsboven op de pagina vindt u bij ‘profiel’ het veld FSA ID. Dit is een code van maximaal 8 cijfers.
2. Met deze code kunt u zich aanmelden op de internetsite van Intermediairdagen voor 17 of 18 december.

Deelname aan de Intermediairdagen is kosteloos. Salarisprofessionals zonder beconnummer kunnen zich enkel voor de onlinedagen aanmelden.

Trendonderzoek salarisprofessionals 2019
Het Trendonderzoek salarisprofessionals is te downloaden via onze website.

Nieuwe collectieve registraties
Recentelijk zijn PvExpert, Accon avm en Centric aangesloten bij NIRPA door de collectieve registratie van de salarisprofessionals

Het NIRPA introduceert per 2020 nieuwe logo’s
De logo’s worden in december en januari breed geïntroduceerd via vakbladen en social media.

Uitgelicht door het Accreditatiebureau

Invoeren PE – activiteiten 2019
Denkt u eraan om uiterlijk 31 december 2019 uw PE-activiteiten over 2019 op te voeren in PE online? Misschien heeft u nog een aantal activiteiten op de planning staan of bent u nog op zoek naar een cursus. Geaccrediteerde cursussen kunt u vinden op de PE-kalender op onze website. In hoofdstuk 4 van het NIRPA reglement kunt u zien welke activiteiten onder Permanente Educatie vallen.

Afhandeling aanvragen PE-online
Door de piekdrukte in het najaar, kan het afhandelen van uw aanvraag wat langer duren dan normaal, wij vragen uw begrip hiervoor. Juiste opvoering van uw aanvraag met de eventueel benodigde documenten bespoedigt de afhandeling.

Nieuw geaccrediteerde opleiders
MOC uitgevers, Van Eekhout Groep, SD Worx, New Heroes en Microloon BV zijn aangesloten bij het NIRPA als geaccrediteerd opleider.
Heeft u vragen over deze of andere onderwerpen inzake accreditatie? Laat het ons weten via e-mail: accreditaties@nirpa.nl of bel naar 033 – 79 99 357. Wij helpen u graag verder!

NIRPA gegevens voor registratie in 2020
Vergeet niet wijzigingen in uw gegevens (NAW/werkgever etc) of registratie uiterlijk op 15-11-2019 door te geven via info@nirpa.nl voor de juiste verwerking van uw NIRPA certificering in 2020.