NIRPA Nieuwsbrief juli 2016

8 juli 2016 | Nieuwsbrief

NIRPA Nieuwsbrief juli 2016


NIRPA congres 13 september 2016 – hét congres voor de Payroll Professional

Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar. Wacht dus niet met aanmelden als u van plan bent te komen.

Door deel te nemen:

  •  vergroot u uw vakkennis en vaardigheden;
  •  breidt u uw professionele netwerk uit;
  •  praat en denkt u mee over de toekomst van het vak;
  •  verdient u minstens 40 PE-punten;
  •  mist u hét jaarlijkse event voor de Payroll Professional niet.

Staat 13 september 2016 al in uw agenda? Aanmelden is nog mogelijk via: www.nirpa.nl/congres2016.  Voor alle in het NIRPA register ingeschreven professionals is er tot 15 juli 2016 de gelegenheid zich tegen het aantrekkelijke (voorinschrijf-) tarief van (€ 100,-*) in te schrijven.

Aanpassing dossier Professionals
Heeft u na PDL een diploma behaald waardoor u voor het register RPP kwalificeert? Stuur uw kopie diploma naar: info@nirpa.nl. De wijziging zal worden doorgevoerd in uw dossier en u ontvangt een nieuw certificaat.

Netwerkbijeenkomst Payroll Praat 2016!
De netwerkbijeenkomst Payroll Praat! in Amersfoort was weer een groot succes. De sessie “Meeveranderen en regie houden” van Gerda Bos werd door de 125 aanwezigen hoog gewaardeerd.
Tijdens de borrel werd er weer veel  over het vakgebied gesproken, met bekende en nieuwe contacten binnen het vakgebied. De sfeerimpressie van de bijeenkomst staat op onze site: https://nlnirp-tulubyevo.savviihq.com/payroll-praat-2016/

Trendonderzoek Salaris Professional 2016
Meedoen aan het NIRPA Trendonderzoek voor Salaris Professionals kon tot 17 juni. Inmiddels is deelname aan het onderzoek niet meer mogelijk. Er hebben maar liefst 748 respondenten deelgenomen aan het onderzoek. Een geweldige respons we willen u hiervoor bedanken. De onderzoeksresultaten worden tijdens het NIRPA Congres op 13-9-2016 bekendgemaakt en toegelicht.

Mooi initiatief van de Belastingdienst: Online ontmoetingsplek voor salarisadministrateurs
In navolging van het succesvolle Forum Fiscaal Dienstverleners is de Belastingdienst een proef gestart met een nieuwe online ontmoetingsplek: Forum Salaris. Ook op dit forum – vóór en dóór salarisadministrateurs – staat samenwerken centraal. Het forum biedt de mogelijkheid tot online interactie tussen vakgenoten onderling en tot contact met de Belastingdienst, om samen te komen tot een zo juist en volledig mogelijke invulling van de loonaangifte. De Belastingdienst maakt het forum mogelijk, UWV en salarisadministrateurs participeren. Forum Salaris gaat een plek vormen waar salarisadministrateurs hun vakgenoten online kunnen ontmoeten. Ook is het mogelijk om vragen over de loonaangifte te bespreken met elkaar, met de Belastingdienst en met het UWV. Interesse? Deelname is kosteloos. Hebt u interesse en bent u salarisadministrateur, dan kunt u zich registreren voor het Forum Salaris. Ga naar https://fsa.pleio.nl/

Opvragen kopie Associatie diploma/certificaten
Het is mogelijk om een duplicaat diploma of certificaat op te vragen via de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit kan via de website: www.associatie.nl/nl/home/dashboard vervolgens kunt u kiezen voor: ‘Examenproducten aanvragen’. Hiervoor dient u de inloggegevens voor de Associatie website bij de hand te hebben. De kosten bedragen € 102,- (exclusief BTW) per diploma of certificaat. *) Geef zo specifiek mogelijk aan wanneer u het diploma behaald heeft zoals jaartal, datum, voor- of najaar.

Global Payroll Awards
Op 26 mei zijn in Londen voor de eerste keer de Global Payroll Awards uitgereikt. Met dit initiatief tilt de organisatie de aandacht voor het vakgebied payroll op een wereldwijd niveau. NIRPA-directeur Marcel van der Sluis was een van de zes juryleden. Er zijn Global Payroll Awards verleend in 14 categorieën, Initiatiefnemer Melanie Pizzey, CEO van de Global Payroll Association: De Global Payroll Awards zijn de eerste in hun soort in de wereldwijde arena en vieren het integrale werk en de deskundigheid van Payroll Professionals. Voor een overzicht van de winnaars: http://www.globalpayrollawards.com/award-winners/ De uitreiking van de GPA 2017 zal in Amsterdam plaatsvinden, meer informatie daarover later dit jaar.

Permanente Educatie
Plan uw trainingen en opleidingen voor zover mogelijk over het hele jaar verspreid. De meeste updates wet- en regelgeving worden in Q4 gegeven. Daarnaast zijn er op onze PE kalender het hele jaar door  interessante en voor het vakgebied relevante aanvullende trainingen te vinden. Speciale aanbiedingen voor NIRPA professionals vind u hier: https://nlnirp-tulubyevo.savviihq.com/aanbiedingen/