Speciale nieuwsbrief PE eis in verband met coronavirus

20 maart 2020 | Nieuwsbrief

De maatregelen rondom het coronavirus zijn veelomvattend en verstrekkend. De gevolgen hebben impact op ons allemaal, maar de getroffen maatregelen zijn noodzakelijk om samen onze gezondheid centraal te stellen en deze crisis te boven te komen!

PE eis 2020
Eén van de gevolgen van de huidige crisis is dat fysieke bijeenkomsten zoals trainingen, opleidingen, congressen, examens en ook onze eigen Payroll Praat! bijeenkomst noodgedwongen worden geannuleerd. NIRPA krijgt veel vragen van professionals die zich zorgen maken over de te behalen PE eis voor 2020. We begrijpen de onzekerheid hierover en zijn ons bewust van de problemen in planning rondom PE activiteiten die dit met zich meebrengt.
NIRPA zal voor 2020 een PE eis aanpassing doorvoeren zodra er meer duidelijkheid is over hoe deze crisis zich ontwikkelt en hoelang dit consequenties heeft voor de planning en uitvoering van PE en reguliere bedrijfsvoering.

Op dit moment is nog niet bekend met welk puntenaantal de jaarlijkse PE eis zal worden bijgesteld, aangezien we nog midden in de crisis zitten. De richtlijn is dat de te behalen punten naar rato per maand worden aangepast. De commissie kwaliteitsborging NIRPA zal hier in juni een uitspraak over doen. We hopen uiteraard dat het op redelijke termijn mogelijk zal zijn om weer bijeenkomsten in het kader van PE te plannen en PE punten te behalen.

Alternatieven
We attenderen u graag op alternatieve mogelijkheden die er zijn voor PE naast de fysieke bijeenkomsten. Zo zien we een snelle en goede ontwikkeling waarbij opleiders geplande bijeenkomsten omzetten in een “virtual classroom” bijeenkomst. Een prima alternatief. Daarnaast zijn er Webinar- en E-learning mogelijkheden. Deze worden door NIRPA ook met PE punten gewaardeerd. Op deze manier kunt in de huidige situatie toch nog uw kennis bijhouden .

Tenslotte
Als salarisprofessional heeft u een cruciale rol voor organisaties en medewerkers. Er zijn veel arbeidsrechtelijke zaken die door deze crisis ook binnen het vakgebied payroll aandacht vragen. Lastig, terwijl er al zoveel op ons afkomt.

We wensen u daarbij sterkte!

Onze medewerkers werken voorlopig vanuit huis. Uw vragen kunt u per mail richten aan: info@nirpa.nl of voor vragen met betrekking tot accreditatie: accreditaties@nirpa.nl.