Trendonderzoek Salarisprofessionals 2020

Voor het vijfde jaar op rij organiseert het Nederlands Instituut Register payroll Accounting (NIRPA) het Trendonderzoek Salarisprofessionals. Dit onafhankelijke en grootschalige onderzoek naar de functie van Payroll Professional past bij de doelstellingen van het NIRPA: ‘Streven naar grotere (h)erkenning van het vakgebied en de werkzaamheden van de Payroll Professional.’

Over Trendonderzoek Salarisprofessionals

Het onderzoek bevat vragen over allerlei facetten op het gebied van de salarisverwerking.
De focus bij de enquête ligt op de volgende onderwerpen:

• Trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied;
• Ontwikkelingen in de functie van Payroll Professional;
• Kennis en vaardigheden van de Payroll Professional.

Dit jaar zijn ook een aantal vragen over de regelingen gerelateerd aan de corona maatregelen toegevoegd.

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de functie van Salarisprofessionals in Nederland zijn alle salarismedewerkers en -adviseurs uitgenodigd om deel te nemen aan dit onderzoek. Het onderzoek beperkt zich dus niet tot NIRPA geregistreerde Payroll Professionals. De uitnodiging voor deelname aan het onderzoek zal, behalve via het NIRPA, door een groot aantal (kennis)partners van het NIRPA worden verspreid binnen de doelgroep salarismedewerkers en adviseurs. De verwachting is dat het onderzoek hiermee bij een groot percentage van de doelgroep onder de aandacht wordt gebracht.

De onderzoeksresultaten worden in september gepubliceerd. De resultaten worden digitaal aan de deelnemers verstuurd en kosteloos aan geïnteresseerden ter beschikking gesteld. Het onderzoek wordt in opdracht van het NIRPA uitgevoerd door Performa en Berenschot. Een digitale versie van het onderzoeksresultaat is op te vragen via: info@nirpa.nl o.v.v. Trendonderzoek 2020. U ontvangt de rapportage in de week na publicatie.

Meer informatie:
NIRPA: www.nirpa.nl info@nirpa.nl • T (033) 454 66 48