Verkorte handleiding opvoeren PE activiteiten

In de Handleiding PE-online vind u uitgebreide informatie over het gebruik van PE-online en wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u PE-activiteit kunt toevoegen aan uw dossier. In het Reglement 2021 kunt u uitgebreide informatie vinden over o.a. Permanente educatie en PE-punten.

PE-activiteiten kunt u opvoeren via uw dossier in PE-online, hiervoor kunt u deze opties gebruiken:

U gebruikt ‘Toevoegen individuele activiteit’ bij:

  • het toevoegen van het ‘lezen van vakliteratuur’.
  • het aanvragen van PE punten voor cursussen/opleidingen die niet vooraf zijn geaccrediteerd
  • het aanvragen van dispensatie bijvoorbeeld bij langdurige ziekte, zwangerschap, het volgen van een vervolgopleiding of andere uitzonderlijke situaties (zie voor meer info het reglement).

U gebruikt ‘Toevoegen opleiding in systeem bekend’ bij:

  • het toevoegen van vooraf geaccrediteerde aanbod/trainingen.

NB:. Weet u niet zeker of een cursus vooraf is geaccrediteerd, of kunt u de cursus of cursusdatum niet terugvinden in PE-online of  de PE-kalender? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Toevoegen van documenten aan PE- activiteiten in PE-online

Wanneer u PE-activiteiten aan uw dossier toevoegt is het van belang om de juiste gegevens te uploaden. Op basis van de gevraagde documenten kunnen wij de PE-activiteiten beoordelen en verantwoorden.

Bij vooraf geaccrediteerd:

  • Een bewijs van deelname waaruit blijkt dat u aanwezig bent geweest in de vorm van een persoonlijk certificaat/diploma/deelnamebewijs verstrekt door de opleider.

 Bij niet vooraf geaccrediteerd

  • Een bewijs van deelname waaruit blijkt dat u aanwezig bent geweest in de vorm van een persoonlijk certificaat/diploma/deelnamebewijs verstrekt door de opleider.
  • Een uitgebreid dagprogramma met tijdsindeling van de opleider (begin- en eindtijden van alle besproken items en vermelding van alle pauzes- koffie/thee/lunch/diner etc. – en de duur hiervan).

 Bij dispensatie

  • In geval van langdurige arbeidsongeschiktheid vragen wij om een schriftelijke verklaring van de werkgever of (arbo-) arts waarin is opgenomen over welk tijdsbestek het gaat.
  • Voor het volgen van een vervolgopleiding, vragen wij om het bewijs van inschrijving over het betreffende jaar, verstrekt door de opleider.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het opvoeren van uw activiteiten in PE-online? Laat het ons weten via e-mail: accreditaties@nirpa.nl of bel naar 06-15607562. Wij helpen u graag verder!