Mijlpaal: 2500-ste salarisprofessional ingeschreven in NIRPA-register

23 november 2023 | Persbericht

Pascal Nuijten is de 2500-ste salarisprofessional die ingeschreven is in het register van NIRPA. De loonadministrateur van Van Oers Accountancy & Advies mag vanaf heden de titel Register Salarisadministrateur (RSa) voeren. “We staan voor kwaliteitsborging van het vakgebied van de salarisadministrateur en payrollprofessional. Het aantal inschrijvingen blijft jaarlijks acht tot tien procent groeien. Zowel via collectieve inschrijving door organisaties als van individuele professionals,” constateert Marcel van der Sluis, directeur van NIRPA.

Met de mijlpaal van de 2500-ste registratie groeit ook de bekendheid en erkenning van NIRPA in de markt. “Het vakgebied en werk van de salarisprofessional is complex met allerlei wet- en regelgeving die moet worden bijgehouden. NIRPA-certificering is één van de criteria die bedrijven mee laten wegen in hun keuze voor een salarisverwerker. Ons kwaliteitswaarborg wordt gezien als de branchestandaard. Daarnaast blijven we ons ook in de toekomst inzetten voor meer erkenning van de werkzaamheden en de doorontwikkeling van salarisprofessionals,“ aldus Van der Sluis.

De invloed van NIRPA groeit ook op het terrein van beleids- en besluitvorming. “Zo zitten we nu regelmatig aan tafel met partijen die beslissingen nemen die impact hebben op het vakgebied en werk van de salarisprofessionals. Onze stem wordt gehoord,” stelt de directeur van NIRPA.

Brenda Verberk – Lutters, learning & development specialist bij Van Oers Accountancy & Advies, onderstreept het belang van de certificering. “We hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. De certificering is een extra erkenning van de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze salarisprofessionals.” Van Oers Accountancy & Advies is als bedrijf sinds 2013 ingeschreven in het NIRPA-register en telt met Pascal Nuijten inmiddels 29 gecertificeerde salarisprofessionals.

Uitreiking van het 2500-ste certificaat van inschrijving aan loonadministrateur Pascal Nuijten van Van Oers Accountancy & Advies. Van links naar rechts: Marcel Dix (relatiemanager NIRPA) en Pascal Nuijten.

Over NIRPA
Stichting Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA) werkt sinds de oprichting in 2004 aan de (h)erkenning van het vakgebied van de salarisadministratie. De kwaliteitswaarborg wordt door registratie van de NIRPA-gecertificeerde salarisprofessionals vastgelegd.