PE punteneis

Voor het Register Salarisadministrateur (RSa) is de PE-eis vastgesteld op 180 PE punten per jaar, dit staat gelijk aan 18 effectieve studie-uren. Het is aan de professional om jaarlijks te beslissen of er slechts K punten of ook V punten worden behaald. Men kan voldoen aan het behalen van de vereiste punten door alleen Kennismodules te volgen (K-punten). Daarnaast is het mogelijk om jaarlijks tot een maximum van 80 V punten op te voeren voor het behalen van de PE eis (in dit geval dienen er ten minste 100 K punten te worden behaald).

Voor het Register Payroll Professional (RPP) is de PE-eis vastgesteld op 220 PE punten per jaar, dit staat gelijk aan 22 effectieve studie-uren.  Het is aan de professional om jaarlijks te beslissen of er slechts K punten of ook V punten worden behaald. Men kan voldoen aan het behalen van de vereiste punten door alleen Kennismodules te volgen (K-punten). Daarnaast is het mogelijk om jaarlijks tot een maximum van 80 V punten op te voeren voor het behalen van de PE eis (in dit geval dienen er ten minste 140 K punten te worden behaald).

Jaarlijks kunnen er voor beide registers, indien van toepassing, 20 PE punten worden ingevoerd voor het lezen van vakliteratuur.