Nieuwsbrief juni 2023

21 juni 2023 | Nieuwsbrief

Trendonderzoek Salarisprofessionals 2023

Het Trendonderzoek Salarisprofessionals 2023 is van belang voor iedereen in het vakgebied. Jouw bijdrage hieraan is belangrijk! In slechts 15 tot 20 minuten geef jij waardevolle input en ontvang je later het rapport met de nieuwste trends en ontwikkelingen. Je kan nog mee doen aan het Trendonderzoek tot 1 juli a.s, via deze link en laat jouw stem horen!
De rapportage van het Trendonderzoek is na publicatie tijdens het NIRPA congres beschikbaar en te downloaden.   

Wwft

Notitie Bureau Financieel Toezicht: Salarisadministratie en Wwft

Er is soms onduidelijkheid over de toepassing van de Wet ter voorkoming van Witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) in de praktijk van de salarisverwerking. Hierover worden vragen gesteld door salarisprofessionals en salariskantoren. Vanuit NIRPA willen we graag bijdragen aan goede informatievoorziening voor salarisprofessionals over dit onderwerp. 

Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) heeft speciaal voor salarisprofessionals de notitie ‘Ongebruikelijke transacties en de meldplicht door administratiekantoren’ opgesteld om de toepassing van de Wwft verder toe te lichten.

In deze notitie is een ‘Matrix toepassing Wwft’ voor salarisprofessionals opgenomen. Ook wordt aan de hand van een aantal voorbeelden van geconstateerde ongebruikelijke transacties toegelicht hoe hiermee om te gaan.

Als er naar aanleiding van de notitie vragen zijn over dit onderwerp kunnen deze worden gestuurd naar info@nirpa.nl onder vermelding van: Notitie Wwft. De vragen worden verzameld en door het NIRPA doorgezet aan het BFT. Afhankelijk van de aard en hoeveelheid worden de (geanonimiseerde) vragen en antwoorden vanuit BFT gepubliceerd door NIRPA aan de geregistreerde professionals. Bovendien kunnen tijdens het NIRPA congres op 3 oktober aanstaande vragen worden beantwoord en besproken tijdens de plenaire sessie verzorgd door het BFT.

Hier vind je de Notitie Wwft.

NIRPA Congres 2023

Heb jij je al aangemeld voor het NIRPA Congres 2023 op 3 oktober in Utrecht?

NIRPA geregistreerde professionals kunnen zich tot en met 14 juli nog aanmelden tegen de vroegboekprijs van € 125*.

Vanaf 15 juli betaal je als NIRPA geregistreerde professional € 150*.
De kosten voor deelname als niet NIRPA geregistreerde zijn € 450*.

Direct aanmelden
Om je te kunnen aanmelden voor het gereduceerde tarief log je eerst in bij je Mijn NIRPA account. Vanuit je account kun je je aanmelden voor het congres en de keuze voor de break-out sessies aangeven.

*) Ticketprijzen zijn exclusief btw. Alle tickets staan op naam en zijn niet overdraagbaar.

Informatie NIRPA Congres 2023

Nieuwe collectief geregistreerde organisaties

In het afgelopen kwartaal zijn de volgende organisaties collectief aangesloten bij het NIRPA:

  • Bentacera
  • Interfisc
  • Vitacon Luteijn
  • Vopas

Ook als er in jouw organisatie collega salarisprofessionals werkzaam zijn die geen PDL of VPS diploma hebben is een collectieve registratie toch mogelijk. De toetredingsprocedure en het aspirantenregister kunnen hiervoor worden ingezet. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze relatiemanager Marcel Dix (marcel.dix@nirpa.nl).

Waarnemingen 2023

Het hele jaar door vinden er waarnemingen plaats bij geaccrediteerde activiteiten door leden van de commissie EPE (Evaluatie Permanente Educatie). Met deze waarnemingen houdt het NIRPA zicht op de kwaliteit van het geaccrediteerde aanbod. Ook voor 2023 zijn alle waargenomen activiteiten tot nu toe positief beoordeeld.

Ben jij werkzaam in het salarisvak en vind jij de kwaliteit van scholing net zo belangrijk als wij? Meld je dan aan als waarnemer voor NIRPA. Meer informatie via info@nirpa.nl.

Accreditatiebureau

Nieuw aangesloten opleiders
– Puur Salaris

Tips & Tricks

Berichten uit PE online
Het kan zijn dat wij bij het behandelen van een accreditatieaanvraag aanvullende informatie van je nodig hebben. Wij sturen je dan een bericht vanuit PE online. In jouw PE online dossier zie je dat rechtsboven bij Berichten terug. Er staat een rode stip en het aantal ongelezen berichten wordt tussen haakjes weergegeven.

Signaal berichten_PE online_profs_040822

Omdat je waarschijnlijk niet dagelijks in PE online kijkt, kun je bij Mijn gegevens > Meldingen instellen dat je een e-mailnotificatie voor het bericht ontvangt. Let op, dit is alleen een notificatie. Het volledige bericht is te lezen in PE online.

Teruggestuurde aanvraag
Heb je onvoldoende informatie over de PE activiteit toegevoegd aan je aanvraag? Dan sturen wij de aanvraag terug met het verzoek de aanvullende informatie toe te voegen en de aanvraag opnieuw in te sturen.

Meer informatie over PE kun je vinden in het NIRPA reglement.
Heb je vragen dan kun je ons uiteraard ook mailen. Voor vragen over PE en accreditatie mail je naar accreditatiebureau@nirpa.nl.