Nieuwsbrief september 2023

11 september 2023 | Nieuwsbrief

NIRPA Congres 2023

Vergeten je aan te melden of er nog niet aan toegekomen door de vakantieperiode?

Meld je snel aan voor het NIRPA Congres 2023 op 3 oktober in Utrecht! Aanmelden is mogelijk tot en met 27 september, zolang er nog kaarten beschikbaar zijn.

NIRPA geregistreerde professionals kunnen zich aanmelden tegen het tarief van € 150. De kosten voor deelname als niet NIRPA geregistreerde zijn € 450.

Direct aanmelden

Om je te kunnen aanmelden voor het gereduceerde tarief log je eerst in op je Mijn NIRPA account. Vanuit je account kun je je aanmelden voor het congres en de keuze voor de break-out sessies aangeven.

*) Ticketprijzen zijn exclusief btw. Alle tickets staan op naam en zijn niet overdraagbaar.

Informatie NIRPA Congres 2023

Wwft

Notitie Bureau Financieel Toezicht: Salarisadministratie en Wwft

Op 3 oktober tijdens het NIRPA Congres 2023 verzorgt de BFT een plenaire sessie. Vragen aan het BFT kun je sturen naar info@nirpa.nl onder vermelding van: Notitie Wwft. 

Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) heeft speciaal voor salarisprofessionals de notitie ‘Ongebruikelijke transacties en de meldplicht door administratiekantoren’ opgesteld om de toepassing van de Wwft verder toe te lichten.

In deze notitie is een ‘Matrix toepassing Wwft’ voor salarisprofessionals opgenomen. Ook wordt aan de hand van een aantal voorbeelden van geconstateerde ongebruikelijke transacties toegelicht hoe hiermee om te gaan.

Hier vind je de Notitie Wwft.

Nieuwe collectief geregistreerde organisaties

In het afgelopen kwartaal zijn de volgende organisaties collectief aangesloten bij het NIRPA:

  • AABO
  • Franciscus Gasthuis & Vlietland

Ook als er in jouw organisatie collega salarisprofessionals werkzaam zijn die geen PDL® of VPS® diploma hebben is een collectieve registratie toch mogelijk. De toetredingsprocedure en het aspirantenregister kunnen hiervoor worden ingezet. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze relatiemanager Marcel Dix (marcel.dix@nirpa.nl).

Aanmelden als waarnemer voor NIRPA?

Het hele jaar door vinden er waarnemingen plaats bij geaccrediteerde activiteiten door leden van de commissie EPE (Evaluatie Permanente Educatie). Met deze waarnemingen houdt het NIRPA zicht op de kwaliteit van het geaccrediteerde aanbod. 

Ben jij werkzaam in het salarisvak en vind jij de kwaliteit van scholing net zo belangrijk als wij? Meld je dan aan als waarnemer voor NIRPA. Meer informatie via info@nirpa.nl.

Nieuwsbrieven NIRPA

Wat vind jij van de nieuwsbrief? Wij zijn benieuwd naar je mening.

Klik op het betreffende icoontje.

Accreditatiebureau

Nieuw aangesloten opleiders
– Vereniging PSHR

En eerder dit jaar zijn aangesloten:
Goort & Coppens en Puur Salaris

Tips & Tricks

Blijf de drukte voor
In de 2e helft van het jaar is het aanbod aan PE activiteiten groot en volgen jullie veel activiteiten. Het is daarom handig om de gevolgde activiteit zo snel mogelijk na ontvangst van het bewijs van deelname in te dienen. Zeker als het gaat om een activiteit die nog geaccrediteerd moet worden. Op deze manier blijf je de grote drukte met aanvragen aan het eind van het jaar iets voor en kan jouw aanvraag sneller afgehandeld worden. 

Denk voor een vlotte afhandeling ook aan het toevoegen van de juiste benodigde informatie: 1) het inhoudelijke programma, 2) de tijdsindeling (met pauzetijden) en 3) een geldig persoonlijk bewijs van deelname. Bij alle informatie moet duidelijk zichtbaar zijn dat deze vanuit de aanbieder komt. 

Meer informatie over PE kun je vinden in het NIRPA reglement.
Heb je vragen dan kun je ons uiteraard ook mailen. Voor vragen over PE en accreditatie mail je naar accreditatiebureau@nirpa.nl.