Nieuwsbrief maart 2023

29 maart 2023 | Nieuwsbrief

Terugblik 2022 en vooruitkijken 2023

10 jaar NIRPA geregistreerd

Ook dit jaar hebben we weer een flink aantal (57) NIRPA geregistreerden die 10 jaar ingeschreven staan. Namens NIRPA hartelijk gefeliciteerd en dank jullie wel voor het vertrouwen! Om dit te vieren zal er in april bij alle jubilarissen een persoonlijke attentie bezorgd worden.

Overschotpunten
De overschotpunten zijn in februari doorberekend. Het registratiejaar 2022 is hiermee volledig afgehandeld.

Puntencontrole en verplichte uitschrijvingen
De puntencontrole 2022 is afgerond. Geregistreerden die (na herhaalde oproep van NIRPA) twee achtereenvolgende jaren niet hebben voldaan aan de minimaal vereiste PE-target zijn uitgeschreven. Dit jaar gaat het om 30 professionals, zij mogen de titel RSa of RPP niet meer voeren.

Certificaten 2023
De certificaten voor 2023 zijn aangemaakt en staan klaar binnen PE-Online. Iedereen die heeft voldaan aan de eisen van het register én de factuur voor registratiekosten 2023 heeft betaald, kan het certificaat 2023 in zijn dossier vinden. Als je vragen hebt hierover, kun je contact opnemen met ons via info@nirpa.nl, wij helpen je graag verder.

Let op:
Volgend jaar worden certificaten alleen nog op verzoek vrijgegeven.

Trendonderzoek Salarisprofessionals 2023

Het NIRPA Trendonderzoek Salarisprofessionals is een onafhankelijk onderzoek naar trends binnen de functie van de salarisprofessional en het vakgebied payroll. Het Trendonderzoek is in de periode 2016-2021 jaarlijks uitgevoerd en is verworden tot een toonaangevend onderzoek voor het vakgebied payroll.
Inmiddels is het na zes jaar onderzoek mogelijk om de ontwikkelingen binnen het vakgebied van de salarisprofessional ook voor een langere periode vast te leggen en te identificeren. Met de input van duizenden salarisprofessionals die aan de onderzoeken hebben meegewerkt, is een gedegen basis ontstaan om het Trendonderzoek nu eens per twee jaar uit te voeren m.i.v. 2023.

Het onderzoek focust op de volgende onderwerpen:
•  ontwikkelingen en trends binnen de functie van de salarisprofessional;
•  kennis en vaardigheden van de salarisprofessional;
•  beloning en waardering van de salarisprofessional.

De vragenlijst voor het Trendonderzoek 2023 wordt in april door NIRPA gepubliceerd. Daarbij vragen we weer de medewerking van alle salarisprofessionals in Nederland om mee te doen aan het onderzoek voor een zo volledig mogelijk beeld van trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied payroll.

Suggesties voor onderwerpen om uit te vragen in het Trendonderzoek zijn welkom tot maandag 03 april via info@nirpa.nl o.v.v. Trendonderzoek 2023.

Save the date!

Het NIRPA Congres vindt dit jaar plaats op 3 oktober.

Wat: NIRPA Congres 2023
Wanneer: dinsdag 3 oktober 2023
Waar: Jaarbeurs Utrecht

Naast een gevarieerd programma en een informatiemarkt biedt het congres een uitstekende mogelijkheid om je professionele netwerk uit te breiden en samen met vakgenoten ideeën uit te wisselen. Wij zijn druk met de voorbereidingen en het invullen van het programma en de sprekers en verwachten de details in de loop van mei te kunnen aankondigen. We hebben er enorm veel zin in en kijken uit naar je komst!

Houd de volgende nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie over het NIRPA Congres 2023.

Nieuwe collectief geregistreerde organisatie

Sinds begin dit jaar is Loondesk collectief aangesloten bij het NIRPA.

We krijgen regelmatig de vraag wat een collectieve registratie is. Bij een collectieve registratie zorgt de organisatie ervoor dat alle gekwalificeerde medewerkers zich registreren. Medewerkers die nog in opleiding zijn voor PDL® of VPS® kunnen in het aspiranten register worden opgenomen. Wil je weten wat de voordelen hiervan zijn en wat er nog meer bij komt kijken? Neem dan contact op met onze relatiemanager Marcel Dix (marcel.dix@nirpa.nl)

FAQ

Nieuw op onze website is de FAQ pagina. Hier vind je een antwoord op de meestgestelde vragen. 

Wij zijn benieuwd naar je mening. Heb je een suggestie of aanvulling, laat het ons dan weten via info@nirpa.nl.

Accreditatiebureau

Nieuw aangesloten opleiders

– Goorts & Coppens

Tips & Tricks

Puntentoekenning
De puntentoekenning van PE activiteiten gebeurt volgens een vastgestelde norm. Voor PE activiteiten die niet vooraf geaccrediteerd zijn, hanteren wij 10 PE punten per effectief studie-uur. Dit is de standaardnorm. Uiteraard moeten de PE activiteiten wel relevant zijn voor het vakgebied. 

Naast het niet vooraf geaccrediteerde aanbod, kun je natuurlijk ook kiezen voor het aanbod uit de PE kalender. In de PE kalender staan activiteiten die opleiders vooraf door ons hebben laten accrediteren.

Nirpa gebruikt voor deze accreditatie de standaardnorm van 10 punten per effectief studie-uur bij meer dan 25 deelnemers. Bij een vooraf vastgesteld maximaal aantal van 25 deelnemers wordt de factor 1,5 toegepast en worden er 15 punten per effectief studie-uur toegekend.

Kennis- en vaardigheidspunten
Aan een PE activiteit kunnen, afhankelijk van het onderwerp, kennis- en/of vaardigheidspunten worden toegekend. 

Als de activiteit bijvoorbeeld gaat over wet- en regelgeving, worden kennispunten toegekend. Gaat het om het werken met een softwareprogramma en het toepassen van de wet- en regelgeving in de software, dan levert dit vaardigheidspunten op. Ook activiteiten zoals werken met Excel, adviesvaardigheden (softskills) en projectmanagement kunnen vaardigheidspunten opleveren. 

Wil je een PE activiteit volgen die niet vooraf geaccrediteerd is en twijfel je over welk soort punten deze kan opleveren, neem dan gerust contact op via accreditatiebureau@nirpa.nl. 

Meer informatie over PE kun je vinden in het NIRPA reglement.
Heb je vragen dan kun je ons uiteraard ook mailen. Voor vragen over PE en accreditatie mail je naar accreditatiebureau@nirpa.nl.

NIRPA reglement